Coneixements sobre el Bitcoin

 

El Bitcoin és una moneda digital, que no existeix de forma tangible, com per exemple paper o metalls. És una moneda constituïda en Bits (el bit és la unitat bàsica d’informació que s’utilitza en la informàtica i en les comunicacions digitals).

Aquesta nova moneda digital funciona amb el sistema «PEER TO PEER», es refereix als sistemes que treballen com una organització col·lectiva, que permeten que cada usuari interactuï directament amb els altres.

En el Bitcoin, la xarxa es construeix de manera on tots els usuaris estan transmetent transaccions d’altres usuaris. I, una cosa molt important. No es requereix cap banc o entitat financera com intermediari.

Satoshi (la persona que  va crear el codi de Bitcoin), va pensar que aquest sistema seria ideal per gestionar la moneda digital. Per conèixer quants diners té cada persona, ens fa falta un llibre comptable global, un llibre on s’inclouen totes les transaccions que s’han fet al llarg de la història de la criptomoneda (com si fos la llibreta del banc, però a escala mundial).

Aquest llibre comptable és públic, això, vol dir que qualsevol pot fer una consulta en qualsevol moment. D’aquesta manera, podem traçar la ruta exacta que ha seguit cada una de les monedes de Bitcoin entre els diferents comptes des que va ser creada.

Cada un dels comptes de cada persona són anònims, si bé existeix un recorregut per tots els comptes o carteres per on han passat les monedes, no es coneix realment de qui són aquells comptes, d’aquí prové realment el seu gran anonimat.

 

 

David Castro Rodà

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Top