¿Que és el «HASH»?

 

Crear un hash, en informàtica, consisteix en agafar unes dades (no importa la mida) i generar, en base aquestes, un identificador únic i de mida fixes. Normalment, és una combinació entre números i lletres, i de mida fixa significa, que són un nombre determinat de lletres i números (uns 20). És l’identificador d’aquell contingut.

 

Tornant amb els blocs, el contingut d’un bloc és: el hash del bloc anterior, la data i hora de la creació del bloc, la transacció de recompensa per al miner, totes les transaccions que hi càpiguen fins a arribar a un megabyte i un conjunt de números finals que s’han de posar per la normativa de dificultat (ho explicarem tot seguit).

Per augmentar el nivell de seguretat, Satoshi va establir la següent normativa:

Els hashs generats per cada bloc vàlid hauran de començar per un cert nombre de zeros.

Com ja hem dit abans, la mínima modific ació en la informació del hash fa variar el seu codi.

Gràcies a aquesta norma, per crear un hash vàlid necessiten milers de milions de proves abans de trobar-lo. Tot això, es fa per evitar que una persona aconsegueixi la majoria dels vots.

El nombre de zeros pel que ha de començar un hash es coneix com »la dificultat». Aquest número està implantat perquè, estadísticament es triguin 10 minuts a trobar un resultat vàlid per afegir el bloc a la cadena. Cada 2016 blocs es revisa i s’ajusta, si cal, la dificultat actual.

 

 

David Castro Rodà

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Top